Aangekomen in Phoenix.

We waren op tijd op Schiphol vanmorgen en na het inchecken ( toch nog een kilo te zwaar🤔) maar gelukkig niet bij hoeven te betalen begon het wachten. Het is op Schiphol nu toch we heel veel beter geworden met de doorstroming  bij de douane met de scan en bij de security waar alles heel relax aan toe gaat. Geen geduw of geschreeuw omdat je op moet schieten. Sommige mensen ( vooral ouderen ) hebben nu eenmaal iets meer tijd nodig en gaat alles niet meer zo snel. We zijn er snel door heel en gaan eerst een broodje eten. De prijzen op Schiphol liegen er niet om! 2 broodjes kaas en 2 koffie 26€! Uiteindelijk zitten we op tijd in het vliegtuig en proberen we te ontspannen wat niet erg helpt met veel turbulentie in het eerste uur.


Aangekomen op Chicago hebben we geluk, we hebben een visum (B1/B2)  en alle mensen met een visum werden gescheiden van de mensen met een esta ( toeristen visum) dus onze rij was heel kort!  De officier vroeg niks deed zijn ding en wenste ons een fijne dag! En omdat we een TSA PRE hebben op onze ticket wat inhoud dat we voorbij de lange rij kunnen lopen die voor de security staat en naar een veel kortere kunnen lopen. Er is een man voor ons! Hier hoeven we niet alles uit te doen alleen je jas. De hand bagage gaat door de scanner en ja hoor ik word eruit gehaald! Shit ! Ik had netjes aangestreept dat ik organisch materiaal bij had ( vlees en kaas) bij de eerste controle vroeg de man wat ik bij had en zei braaf kaas maar verzweeg mijn coburger gesneden ham……en mocht door lopen nu werd ik er alsnog uitgehaald dus ik kneep mijn tenen bij elkaar! De man vroeg wat ik bij had en weer zei ik kaas waarop hij vroeg of hij mijn koffer mocht open maken.  Natuurlijk…..en daar lag de kaas! Het beleg lag onder een broek en zag hij niet, hij keek naar de kaas en vroeg wat voor kaas het was in zei Gouda en hij zei lekker en maakte de koffer weer dicht!  Nu moeten we 2 uur wachten en gebruiken die om koffie te drinken en wat fruit te eten. Voor we er erg in hebben zitten we weer in het vliegtuig naar Phoenix. Ik doezel weg en de 4 uur zijn snel om! We gaan met een shuttle naar het verhuurbedrijf waar we een spiksplinternieuwe Nisan Altima krijgen met 300 mijl op de teller! Een prachtige auto! 

Nu verder naar het hotel het Radison in Phoenix waar we proberen een paar uur te slapen. 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Fabienne en Alex schreef:

  Hallo daar ! Goed te horen dat de reis makkelijk gegaan is. Veel plezier weer en doe de pat’s de groeten 🙂
  XXX

  Like

 2. Joop schreef:

  mazzel yvon, je weet dat ze erg vervelend kunnen zijn, geen problemen gehad met de koffie pads? he sil, lekker wagentje in te rijden. geniet!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s