Pow Wow

 

<a href="http://

“>

Een kleine vertaling van de betekenis van een Pow Wow.

Wat is een Pow Wow?
Sommigen geloven dat de War Dance Societies van de Ponca en andere Southern
Tribes de oorsprong waren van de Pow Wow. Een ander geloof is dat toen de inheemse Amerikaanse stammen naar de reservaten werden gedwongen, de overheid hen ook dwong te dansen voor het publiek. Vóór elke dans werden ze door de stad geleid in een parade, dat was het begin van de Grand Entry.

Vandaag worden Pow Wows georganiseerd door commissies. Op de Pow Wow leiden de MC en Arena Director het evenement. De MC werkt samen met de Arena Director om de Pow Wow georganiseerd en soepel te houden. Deze twee personen werken samen met de commissie hard om de mensen samen te brengen om samen in de cirkel te dansen en samen te komen.

De Pow Wow begint met de Grand Entry. Dit is de toegang van alle mensen die de arena betreden. Dit was oorspronkelijk een parade door de stad waar The Pow Wow zich bevond. Zelfs vandaag nog, in sommige Pow Wow, worden deze parades nog steeds gehouden. Tijdens de Grand Entry wordt iedereen gevraagd om op te staan ​​terwijl de vlaggen in de arena worden gebracht. De vlaggen die over het algemeen worden gedragen, zijn onder meer de Amerikaanse vlag, tribale vlaggen, de POW-vlag en adelaarstaf van verschillende inheemse stammen. Deze worden meestal gedragen door veteranen. Inheemse Amerikanen houden de vlag van de Verenigde Staten in een vereerde positie, ondanks de vreselijke behandeling die dit land heeft gekregen. De vlag heeft een dubbele betekenis. Ten eerste is het een manier om alle voorouders te gedenken die tegen dit land vochten. Het is ook het symbool van de Verenigde Staten waarvan Native Americans nu deel uitmaken. De vlag hier herinnert ook mensen aan die mensen die voor dit land hebben gevochten.


Gathering of Nations

Na de veteranen zijn andere belangrijke gasten van de PowWow waaronder Tribal Chiefs, Princesses, ouderen en Pow Wow-organisatoren. Volgende in lijn zijn de mannen dansers. De mannen worden gevolgd door de vrouwendansers. Zodra iedereen in de arena is, eindigt het nummer en wordt er een lied gezongen om de vlaggen en de veteranen te eren. Na een gebed wordt het dansen hervat, meestal met een paar ronde dansen. Na de ronde dansen worden intertribale dansliedjes gezongen en danst iedereen op het ritme van de trommel. Bij de wedstrijd Pow Wows strijden de dansers om prijzen in dans- en leeftijdscategorieën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s