Sabino Canyon

Het is de laatste dag van Mieke’s verblijf en we gaan naar Sabino Canyon. Normaal stroomt er een riviertje door deze canyon en soms zie je een paar watervallen maar nu is alles droog. Dit is normaal voor de tijd van het jaar dus niets apart. In de winter stroomt het water zelfs over de weg.

Shuttle crosses Sabino Creek, Sabino Canyon Recreation Area, Tucson, Arizona.Sabino-Canyon-Recreation-Area

We stappen in het busje waarin je naar het hoogste punt gebracht word er zijn 9 stops waar je op en af kunt stappen. We rijden naar het hoogste punt maar we stappen uit bij stop 8. Daarna lopen we naar beneden. Het is een mooie trip zeker nu alles in de bloei staat. Ik besluit bij stop 6 om op de bus te stappen en naar het vistor centrum te gaan. Het gaat goed met mijn rug/been en ik wil de zaak niet forceren. Sil en Mieke besluiten helemaal naar beneden te lopen, Sil loopt aan de ene kant van de weg en Mieke aan de andere kant in de hoop een ratelslang te vinden maar (gelukkig) ze vinden er geen. Wel zien ze 2 herten oversteken en dat is op zich al bijzonder omdat je dicht bij de stad zit. In sommige Saguaro Cactussen zitten al bloemen. De vogels zitten dan te wachten tot de bloemen open barsten en er fruit tevoorschijn komt. Ik heb een parapluutje  om zoveel mogelijk in de schaduw te lopen….33 graden is me iets te veel.IMG_0531.jpglucys-warbler-imp.jpgDSC_0323.png

 

DSC_0317DSC_0306DSC_0316DSC_0302DSC_0305DSC_0307DSC_0304DSC_0314

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s