Laatste weekend….

We gaan ons laatste weekend in en rijden zondag terug naar Tucson voor de voorbereidingen te treffen om terug naar huis te gaan. Dit laatste weekend komen Patrick en Arleen ons vergezellen in het piep kleine dorpje Greer. Ook hier zijn verschillende meren maar we gaan de laatste dagen rijden met de quad. We hebben het de laatste weken hartstikken naar de zin gehad . Geen tv geen internet geen telefoon service…..wel veel boeken gelezen,gewandeld en gevist. Met andere woorden gerelaxt. We hebben op prachtige plaatsen gestaan de meeste bij de meren. Gelukkig had ik op voorhand de campings gereserveerd anders hadden we veel problemen gehad met het vinden van een plek om te staan. Dit was of is vanwege de grote droogte. Steeds meer gedeelten van het National Forest is afgesloten vanwege het brandgevaar. Het heeft hier in het noorden van Arizona sinds maart niet meer geregend en in het zuiden niet meer sinds februari op een paar kleine buien na. De campings van National Forest zijn stuk voor stuk prachtig! En niet te vergelijken met een camping in Europa. De plaatsen zijn groot liggen ver uit elkaar en zijn schoon. Nadat iemand de plaats verlaat komen de Camphost de plaats schoonharken en nakijken. De campings hebben alleen een paar water tappunten verder niks. Op sommige campings zijn er een paar plaatsen met electriciteit  maar die zijn al een jaar vooruit gereserveerd! Op de gehandicapte plaatsen zijn er meestal voorzieningen. Er is altijd een dump gelegenheid in de buurt. We kunnen een week op een plaats blijven staan omdat er grote tanken onder zitten. Natuurlijk kunnen we niet iedere dag uitgebreid een douche nemen maar je eigen wassen aan de wastafel gaat ook goed. Sil is degene die alles bijhoud. Ooit moet hij de water tank bijvullen en dat doet hij met emmers die hij vervoerd met de quad. Door de week is het erg rustig op de meeste campings maar vanaf donderdag beginnen ze langzaam vol te lopen met weekend campeerders en op zondagmorgen is iedereen weer weg. De omgeving is prachtig en we zullen hier gegarandeerd weer terug komen!  We hebben een senioren pas waar we eigenlijk geen recht op hadden ( alleen Amerikanen) maar bij een visitor centrum van de Nationale parken gaf een ranger er een aan Sil met de woorden dat we half en half toch in Amerika wonen…..Met deze pas mogen we gratis naar alles Nationale parken met 5 personen. ( Grand Canyon Zion Bryce enzo) maar ook kunnen we de pas gebruiken op de campings van National Froest en krijgen we 50% korting. De kosten variëren van $ 4 tot $ 11 per nacht. Omdat we al bezig zijn met de planningen voor volgend jaar willen we naar de kust van California. Maar niet de peperdure state parken en ressorts maar ook weer de campings van National Forest of BLM. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s