Lone Pine

De County Camping is aan een klein riviertje waar ijskoud water door heen komt, hoogstwaarschijnlijk komt het uit de bergen waar nu nog sneeuw op ligt. Er zijn een paar plaatsen en we parkeren de camper. Ik loop terug naar het bord met inlichtingen en waar je door middel van een enveloppe moet betalen. Helaas liggen er geen enveloppe dus kan ik niet betalen…. ik ga terug naar de camper en maak zelf een envelop met de gegevens van de camper en 14$ voor de overnachting. Ik hang een kaartje aan onze paal met gereserveerd. Ik leg de envelop in de camper en hoop dat de Ranger komt om deze op te halen. We eten buiten op de picknick stellen die hier bij iedere plaats staan. Na het eten word het snel donker en gaan we naar binnen. De volgende morgen zien we nog steeds niemand verschijnen en na het ontbijt rijden we weer verder.

De 395 weg is mooi! We zien de bergketen van Yosemite en King Canyon. Er ligt nog veel sneeuw wat ook de oorzaak is dat de passen over deze bergen nog gesloten zijn. We genieten van de prachtige uitzichten! We passeren mooie meren maar helaas het visseizoen is nog niet open! De campings zijn ook nog gesloten. We komen in Mammoth Lake aan en rijden eerst naar het visitor centrum om informatie over de omgeving te halen. Hij geeft ons een map met de bijzonderheden en een vermelding dat er maar een camping open is. We verlaten het kantoor weer met veel info en rijden naar het ski gebied. Hier kunnen we met een kabelbaan omhoog maar ik vind de prijs te duur als Fabienne al de kaartjes heeft gekocht! We mogen met haar mee. Dat waarderen we erg en genieten van onze rit in de cabine. Het is erg druk met skiërs en snowboarders. We gaan via 2 liften naar een hoogte van 3350 meter! Het is koud boven maar we hebben ons erop gekleed. Het uitzicht is adembenemend! Een strakblauwe lucht bergpieken met sneeuw dis is genieten van een uitzicht.Wat voel je je dan klein!

We vermaken ons best tot we aan Sil zien dat hij naar lucht loopt te happen! De lucht hierboven is te ijl en hij krijgt niet genoeg zuurstof binnen. Zelf heb ik er ook last van en krijg ik hoofdpijn maar als ik rustig aan doe gaat het redelijk. We gaan terug omdat het echt niet goed gaat met Sil. Beneden aangekomen lopen we langzaam terug naar de camper. Daar zitten we op 2300 meter toch een stuk lager en dat merken we meteen. We doen het rustig aan en rijden naar de camping. Daar staan we in de sneeuw! Met Sil gaat het snel weer beter. Ik begin meteen de bedden af te halen omdat ik een wasserette heb gezien. De bedden worden verschoont en ook wijzelf nemen alle 3 een uitgebreide douche. We eten deze keer binnen omdat het buiten te koud word als de zon is onder gegaan.

Ondertussen hebben we contact met Hans en Hinke die bij Carson City staan en daar de omgeving hebben verkent. We spreken af dat we elkaar tegen lunch tijd gaan ontmoeten. We rijden dus de volgende morgen op ons gemak naar Carson City. Het gaat over verschillende passen en de wegen zijn goed, nog steeds veel sneeuw te zien en dat maakt het plaatje af.

Tegen 1 uur treffen we Hans en Hinke en na een korte lunch rijden we achter hun aan naar hun camper. Daar word weer heerlijk bijgepraat en Fabienne krijgt een rondleiding in hun camper. Ze kijkt haar ogen uit! Hinke heeft een lekkere chili gemaakt dus we eten gezamenlijk. Na het eten zitten we nog in de camper gezellig te buurten alvorens ieder zijn eigen bedje gaat opzoeken. Morgen zien we wel verder.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wil schreef:

    Wat zitten jullie daar weer gezellig bijelkaar. Heerlijk bijpraten. Liefs, Wil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s