49 mijl route door San Francisco

We rijden vroeg weg om de file te ontwijken maar helaas dat is niet mogelijk. We komen er weer in terecht maar nu is het te overzien. De 49 mijl route gaat door San Francisco en laat alle bijzonderheden zien van de stad zonder dat je daar naar hoeft te zoeken. We rijden door het financiële gedeelte van de stad en het is druk heel druk. Het is niet leuk en de borden zijn hier en daar weg. We hadden al gehoord dat er borden werden gestolen als souvenir….niet leuk als je de route aan het volgen bent dus. Fabienne had de route gedownload en op haar telefoon gezet en gehoopt dat ze deze kon aan zetten als we eenmaal op de route zaten maar nee dus…..ze heeft een hele tijd geprobeerd op ons door de stad te loodsen maar af en toe zaten we helemaal verkeerd. Dus in plaats van 49 mijl waren het veel meer…..

Als we in Chinatown komen zetten we de auto in een parkeergarage en lopen door de hoofdstraat. Dit is een grote wijk in San Francisco waar heel veel Chinezen wonen. Met heel veel toeristenwinkeltjes en restaurantjes. We gaan eerst wat winkeltjes af en Fabienne koopt een vest en wat kleine souveniertjes. We gaan lunchen in een mooi en schoon restaurant. Het is heerlijk! Ook zien we het bekende trammetje dat door de straat gaat.

Na Chinatown rijden we naar de Golden Gate die we niet mogen missen natuurlijk, wij zijn hier al 5 x eerder geweest maar het blijft leuk. Fabienne gaat uit haar dak want dit stond net als Alcatraz op haar Bucket list! Het weer is goed alleen waait er een koude wind. Hierna gaat de weg verder langs mooie museums waar we helaas geen tijd voor hebben. Ook de Japanse tuin kunnen we niet bezoeken wegens tijdgebrek. We rijden over de 101 naar het zuiden langs de zee. Hier zien we ook de leuke huisjes waar de stad ook beroemd om is.

Na een mooie route komen we in Castro, een wijk waar veel homo lesbienne en travestieten wonen, met veel eettenten en fancy restaurants! Ik kan me nog herinneren dat een paar jaar geleden aan de straatlantaarns de vaantjes hingen met de regenboogkleuren maar die zien we niet meer. Je kon aan alles zien dat dit Castro was maar nu niet meer wat de reden daar voor is weet ik niet.

We komen bij Twin Peaks aan een slingerweg omhoog naar een grandioos uitzicht over de stad! Ik had Fabienne al verteld dat we nog een prachtig uitzicht kregen en ze geniet van als wat ze ziet. Het is ondertussen al half 6 en het is nog 2 uur rijden terug naar de camping ( Inc de file) dus we rijden terug. Om 9 uur maak ik nog wat te eten klaar we hebben kliekjes dag…..dus makkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s