National Park Muir Woods

Dit is onze extra dag die we niet gepland hadden maar toch besloten om naar toe te gaan. We kunnen niet verder naar het noorden om de Redwood trees te bekijken in het Sequoia National Park dus gaan we naar Muir Woods een kleiner National park waar Fabienne toch een idee heeft van de grote bomen. Het is maar op enkele plaatsen in Amerika waar deze bomen staan.

Als we aankomen krijgen we te horen dat we terug moeten de heuvel op om een online reservering te maken voor het parkeren. We rijden dus terug de heuvel op en Fabienne reserveerde een parkeerplaats en koopt meteen 3 kaartjes. We moeten wachten tot half 12 maar dat is geen probleem omdat we dan onze meegebrachte lunch kunnen nuttigen. ( de reden waarom we de berg op moesten was omdat er beneden geen bereik was van telefoon en internet)

Na de lunch rijden we weer naar beneden en parkeren we de auto. We lopen naar de ingang en ik ga in de rij staan bij de kassa als ik zie dat Sil zijn pas hier ook geldig is! We hoeven geen 15$ per persoon te betalen maar kunnen voor niks naar binnen! Scheelt toch 45$….

De route door dit park gaat lopend en er zijn verschillende hiking trails. We gaan voor de hele route. Het is gelukkig niet zo heel druk dat je amper een foto kunt maken omdat er achter je mensen staan om ook dezelfde foto te maken. We komen er achter dat we onze panorama instelling ook kunnen gebruiken van onder naar boven waardoor je beter de hoogte van de bomen kunt inschatten.

De hele trail duurt 3 uur en we genieten! Fabienne heeft geen spijt van de extra dag. We rijden op tijd terug en hebben nu een kleine file. We zijn op tijd terug bij de camping.

Morgen breng ik de auto terug, Fabienne rijd met me mee alleen zet ik haar ( en de wasmand ) af bij de Laundry. De bedden moeten verschoond worden dus we hebben veel. Sil gaat eerst naar de dump om te dumpen en water te vullen daarna rijd hij met de camper naar het vliegveld om mij op te halen en wij rijden dan terug om Fabienne en de was op te halen bij de Laundry. Hierna rijden we weer verder, nu naar de 101 kustweg. De mooiste van Amerika!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s