Mooie route

We houden ons gemak de eerste dag en zitten savonds heerlijk buiten maar ondanks de muggenlamp en 2 olielampjes met citronella olie weten de muggen mij te vinden! Ik heb al een lange broek aangetrokken maar ze steken door de broek heen. We horen de lamp constant knetteren maar het houd de muggen niet weg. Helaas moeten we naar binnen. Het komt ook door het stilstaande water dat hier zoveel muggen zijn dus misschien geen goed idee om zo dicht bij het water te gaan staan.

De volgende morgen gaan de de Swift trail route rijden die tot 9000 ft ( bijna 3000 meter ) hoog is. Een prachtige route in de zo veranderlijke gebieden die alleen maar in Arizona mogelijk zijn. Van de Desert rij je in een keer door de bossen en uiteindelijk zit je boven de boomgrens met prachtige ver gezichten. We zien herten en veel roofvogels. Boven op de berg is een kleine camping van National Forest met ook bij iedere plaats een schuilhut. Mooi aangelegd. Maar te klein voor ons span.

Bij terugkomst op de camping gaan we eindelijk vissen , we gaan naar een steiger voor vissers met een rolstoel en maken onze hengels klaar. Eigenlijk is het veel te warm! Sil vangt meteen een vis van 5 cm ! Dus die gaat terug! Die mag nog even door groeien…uiteindelijk na een uur in de hitte houden we het toch maar voor gezien het is geen doen. We staan levend te verbranden!

Dus we gaan terug naar de camper en houden ons gemak. De volgende morgen gaan we eerst een paar boodschappen halen en tanken. We rijden over de 191 naar het noorden maar bij de splitsing Three Way gaan we de 78 volgen omdat de 191 niet voor campers is weggelegd met heel veel haarspeldbochten. Het schijnt een van de mooiste routes te zijn van Arizona! Misschien dat we hem later nog een keer kunnen rijden.

We komen bij de state grens van New Mexico en de splitsing van de 180. Rechts naar Silver City en links naar Springerville. We maken eerst een korte stop om iets te eten en tegelijkertijd stopt er ook een grote groep motorrijders. Ik had al gelezen dat deze route bij motorrijders zeer geliefd is. Na een half uur rijden we weer aan en volgen de weg door het Gila National Forest. Een mooie weg met hier en daar een flinke klim gevolgd door een afdaling maar het gaat goed.Sil en ik staan constant in verbinding met elkaar door de walky talkys. Op een gegeven moment zien we een 5th wheel langs de weg met politie. We remmen af als we zien dat de grote groep motorrijders ook langs de weg staan. Een van de rijders is in botsing gekomen met de truck en 5 th wheel. En ligt op de grond met zijn collega rijders om hem heen. We rijden zachtjes door en zien nog een politiewagen aankomen. 20 minuten later komt de ziekenwagen ons tegemoet gereden, er is in de verste verte geen dorp of stadje te vinden dus die moet van ver komen. We rijden door over deze prachtige weg en passeren een klein dorpje Luna. Ik besluit dat het voor vandaag genoeg is geweest en we zoeken een camping om te overnachten. Ik zie een bord staan die een bosweg in wijst dus ik zeg tegen Sil dat hij maar even moet wachten met de camper en dat ik eerst ga kijken of we er kunnen staan. Na ongeveer 300 meter kom ik op een open plaats in de bossen met aan weerszijde plaatsen om te gaan staan. Gratis. Er is zelfs een toilet! Een mooie plaats dus zeg ik tegen Sil dat hij de bosweg op kan rijden. Het duurt even voor we een plaats hebben waar we de camper waterpas kunnen zetten. Ik parkeer de auto met aanhanger er naast. We zitten in Bear County dus we zijn gewaarschuwd ! Er hangt een bord dat we hier 14 dagen mogen staan. Het is ondertussen half 4 dus tijd voor een wijntje en biertje…

dag 2

Ik zie dat er op 5 minuten rijden een camping is van National Forest aan het Luna Lake dus daar rijden we naar toe als we alles weer ingepakt hebben. Het is een prachtig mooi meer en de camping heeft nog een paar plaatsen vrij! Alles is gereserveerd voor het weekend en ook de volgende week wanneer het de 4th of juli is. Een nationale feestdag in Amerika en voor vele het startseizoen om te gaan kamperen.

We hebben een grote pull true waar we alles op kunnen zetten ( camper auto en aanhanger!) onze muggen-tent komt nu ook tevoorschijn die gaan we nu toch echt gebruiken! Muggen en horzels weten mij overal te vinden! Maar zolang het maar geen wespen zijn…… We kunnen hier 14 dagen blijven staan maar dat weet ik nog niet ik betaal voor 8 dagen omdat we een plaats hebben gereserveerd aan het Show-Low Lake niet ver hier vandaan. Dus een deze dagen gaan we kijken hoe het er daar uit ziet voor we beslissen wat we gaan doen. Dan kunnen we nog altijd op deze camping blijven. De plaatsen zijn ook nu weer ver van elkaar af, tussen ons en de volgende zit minimaal 100 meter!

We krijgen uitgebreide informatie van de Ranger ook over de quad trails die we kunnen rijden. Tegen de middag gaan we vissen en zie we een mooie steiger in het water liggen hier ook weer een prachtige voorziening voor de rolstoelers gemaakt! We stellen ons weer helemaal in en ik voel meteen dat er een vis aan mijn aas zit. Maar Sil zegt dat het de wind is….ik weet het zeker dus gooi opnieuw in en weer zit er een vis aan mijn aas zonder echt door te bijten. Sil gelooft me niet helemaal ook omdat er een flinke wind is komen opzetten! We moeten op onze stoeltjes blijven zitten anders vliegen die het water in! Sil heeft ze al vastgebonden aan een aanleg boei. En nadat ik wederom heb ingegooid heb ik beet! Een prachtige regenboog forel! Even later vang ik er weer een dus dat gaat goed! Ons rookoventje is voor vanavond gevuld!

Na nog een uur gevist te hebben wil Sil terug naar de camping het is ondertussen ook half 4 en diegene die Sil kennen het is bier tijd! We rijden op ons gemak terug en maken het oventje klaar, Sil maakt de vis schoon en na de gebruiksaanwijzingen nog eens doorgenomen te hebben liggen de visjes gemoedelijk naast elkaar. Na 25 min mogen we kijken en zien we 2 gerookte visjes liggen! En ze smaken ook nog heerlijk! Stokbroodje erbij en wie doet ons wat….

Nadat de zon ondergaat koelt het heerlijk af daarvoor alleen al is het heerlijk we laten de ramen open zodat er een windje door de camper kan gaan. We liggen nu weer onder ons dekbedtje. We zitten op 2450 meter hoogte en dat merken we aan onze ademhaling Sil met COPD en ik met Astma lopen af en toe naar zuurstof te happen, maar als we alles op onze gemak doen en ons tempo aanpassen gaat het prima! Geen lange wandelingen! We slapen heerlijk!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. joop schreef:

    Gaat goed zo!!! veel prachtige herinneringen komen boven, soms krijg ik ook weer zin als ik de foto’s zie, maar de realiteit zegt, het is mooi geweest! ik ben bevoorrecht dat ik het heb mogen beleven en kan het iedereen aanraden.

    Like

  2. Wil Out schreef:

    Ik voel een beetje jaloezie. Ik heb het nog geen plekje kunnen gegeven. Mijn liefste wens is nog steeds door de States rondrijden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s