Canyon Point Campground

We zijn weer verhuist naar het Canyon Point campground. https://youtu.be/jtY30sUffrM

We krijgen hier 50% korting met de senioren kaart dus we staan voor 14$. Helaas kom ik er achter dat op korte afstand van deze camping de Rim road 300 is! Waar we gratis hadden kunnen staan op een prachtige lokatie ! De gravel weg is goed te rijden en aan weerszijde zien we kampeerplaatsen, en waar het op dit moment heel druk is! Maar niemand staat dicht bij elkaar alleen de families die bij elkaar horen staan in groepjes . Vooraan bij de weg kun je een briefje achterlaten voor de familie leden die nog moeten komen. De Rim road komt uit bij het Canyon Lake . Een prachtig Lake midden tussen de bergen. In 2002 heeft hier de Rodeo-Chediski Fire (https://azlibrary.gov/dazl/learners/research-topics/rodeo-chediski-fire) gewoed en nog steeds zie je de gevolgen van die bosbranden. Maar ook zie je dat de natuur zich hersteld en vele jonge bomen komen al weer tevoorschijn. Het Lake is niet zo groot maar groot genoeg om onze hengels tevoorschijn te halen! Helaas niks gevangen en als het dreigt te gaan onweren en regenen pakken we alles weer in en rijden terug naar de camping.

Vandaag rijden we met de auto en de aanhanger met daarop de quad. We gaan de Rim road nog een keer rijden maar nu met de quad. Aangekomen bij de weg zien we dat er nog 3 auto’s staan met een aanhanger waar ook een quad of ATV op heeft gestaan. Het verschil is dat je op een ATV naast elkaar zit. Meestal voor 4 personen.

Er word ook behoorlijk hard mee gereden wat wij absoluut niet doen! We rijden op ons gemak en genieten van de natuur om ons heen. We zien ook wilde paarden ! Die hier al zijn vanaf 1974 . Tijdens de brand kwamen ze erachter dat het een grote groep was. Nu houdt een privé groep mensen uit Heber de paarden in de gaten met samenwerking van het National Forest en Apache Sitgreave Forest .

Ook zien we veel koeien die hier los rond lopen, die zien er goed uit! Zoals ook de kalveren. De Rim road is lang en je ziet links en rechts mensen kamperen. De ene heeft een uitgebreide uitrusting de andere slaapt in zijn auto en heeft er een party tent bijstaan waaronder zijn kookgerei staat. 5 th wheels grote campers kleine en zeer grote caravans en travelsleeper met slide oud!

Hier noemen ze die pop up trailer. En niet onbelangrijk plaats genoeg! Niet hutje om mutje zoals de campings in Europa.

We blijven tot as maandag en rijden dan naar de Aspen Campground waar we tot 3 augustus blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s