Back Home

We zijn al weer bijna een maand thuis in Bakel en ja wat gaat de tijd snel! Een koffer was achter gebleven in Houston maar werd 2 dagen later bezorgd. Daar zaten de meeste onderdelen in van de PT Cruiser! Het was nog een gedoe met mijn tickets ik kon niet online inchecken omdat er iets niet goed was met mijn tickets. Ik heb toen een mail geschreven naar Gate1 om te kijken wat er mis was, midden in de nacht kreeg ik een mailtje van ze dat alles geregeld was. Dus heb ik snel ingecheckt. De eerste vlucht was 2 uur dus goed te doen. We hadden nu bijna 2 uur overstaptijd dus tijd zat om alles op ons gemak te doen. De vlucht naar Amsterdam was heel rustig zonder turbulentie. Ik had films op mijn Ipad dus de tijd gaat dan snel, Fabienne wachten ons op op Schiphol, helaas miste we 1 koffer dus na alle formaliteiten konden we naar huis.

Thuis aangekomen wacht ons Rakker op de kat van Fabienne. Die is nog tijdelijk onze gast tot er een ander plekje voor hem is gevonden.

Nu begint het uitpakken en opruimen weer, alles terug in de kast. We gaan in December terug dus hebben geen zomer kleding nodig. We willen graag volgend jaar 2 maanden naar Bali dan heb ik de zomerkleding weer nodig.

We moeten nu echt alles op een rij gaan zetten betreffende de camper en Amerika. De camper stond op Marktplaats en er kwamen heel veel reacties. Veel vragen over hoe en wat te doen, ook over het eventueel verschepen naar Nederland. Maar uiteindelijk is en een gezin die de knoop hebben doorgehakt en de camper hebben gekocht. Inclusief de inboedel. Afspraken gemaakt om de overdracht per eind Februari 2020 te laten ingaan. Dus we hebben nog de 3 maanden om misschien voor de laatste keer naar Amerika te gaan.

Tja en hoe voel ik me daar onder? Verdrietig heel verdrietig maar helaas het kan niet anders. En ja ooit moet je beslissingen maken waar je niet blij van word maar het is niet anders. Ook het financiรซle plaatje gaat mee tellen ik word volgend jaar 66 en dus ook pensioengerechtigd, met het gevolg weer een terugval en de nodige kortingen van het kabinet. Ook Sil word een jaartje ouder en de reparaties die hij normaal zelf deed kan ook hij niet meer dus zijn we meer en meer afhankelijk van garages met alle hoge kosten van dien. Misschien dat een langere vakantie naar Bali deze leegte kan invullen ik weet het nog niet……ik ben er nog niet aan toe om ons zwervers bestaan op te geven…

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Leonie Verboom schreef:

  Wel een triest bericht. Jullie hebben zo ontzettend mooie reizen door Amerika gemaakt met jullie eigen huis op wielen.!ik hoop dat jullie nog veel avonturen en reizen waar ook ter wereld zullen maken. Ga jullie informaties missen. Het ga jullie goed.๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

  Like

  1. We weten niet wat we hierna gaan doen. Misschien bevalt Bali wel niet en gaan we terug maar dan in een kleinere camper zodat we geen auto nodig hebben. Je weet het Auto en camper is 2 x onderhoud 2 x nieuwe banden 2x verzekeren enz dus we gaan alles op ons gemak bekijken ook de gezondheid van Sil moeten we in de gaten houden.

   Like

 2. Ik ben bang dat ik het zeker ga missen , we zijn beide echte zwervers๐Ÿ˜‚ ik ben ook bang dat als we een camper in Nederland gaan kopen we het helemaal niet leuk gaan vinden. Voorlopig gaan we eerst de 3 maanden genieten ๐Ÿ˜Š we houden contact gr Yvonne

  Like

 3. Joop Sprenger schreef:

  Alles gaat voorbij! Ooit! Als dat leuke dingen betreft, dan moet je even slikken. Want de lust om te reizen, nee sterker nog, de drang om te zwerven raak je niet graag kwijt. Niets menselijks is ons vreemd, wij weten er alles van. Dat bracht mij in 2016 tot een overpeinzing die ik heb verwoord in mijn webblog “theYopermobile”. Een kort stukje wil ik daaruit citeren, als aanmoediging om straks andere dingen aan te pakken en je tijd op een andere – ook leuke manier – goed te besteden.

  Na enig wikken en wegen gaven wij in 2016 het reizen door Amerika op. De verkoop van ons huis zou mede bepalend zijn of wij ons nog langer ‘die andere leuke dingen’ zouden kunnen veroorloven. Misschien kunnen jullie een beetje troost vinden in deze woorden die ik in mijn blog schreef.

  ‘Keuzes maken betekent afscheid nemen van mensen, dingen, plaatsen en situaties. Dat doet soms best even pijn. Maar voor mensen zoals wij die al zo vaak verhuisd zijn en dus ook steeds weer een beetje opnieuw moesten beginnen, moet het mogelijk zijn dat nog een keer te doen. Het bekende is redelijk afgebakend, het onbekende is onbegrensd en kan nieuwe impulsen geven. Dat is toch eigenlijk de leidraad die zwervers als wij in ons leven altijd hebben gehad. Vrij en onbevangen een andere richting inslaan, zonder een vastomlijnde bestemming te kiezen en/of vooraf de route gedetailleerd in kaart te brengen’.

  Zoals eerder in mijn leven op momenten van meer vragen dan antwoorden, schieten de woorden van mijn moeder mij te binnen als ze mij vroeger een hart onder de riem wilde steken:’ Don’t worry Joop, wonderful things are happening’. Zo simpel is het niet, maar het verlicht. Ook nu ik met een glimlach het reizen in Amerika heb afgesloten en thuis nieuwsgierig een nieuwe dag instap.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s