De hele wereld staat op zijn kop…

Waar zijn we in terecht gekomen? Dat vraag ik me iedere dag weer af is dit werkelijkheid of een slechte film die iedere minuut slechter word…

Gelukkig zijn we op tijd in Nederland aangekomen vanuit Amerika maar vanaf dat moment is de hele wereld aan het veranderen. Vroeger zei je voor de tweede wereld oorlog of na de tweede oorlog, nu krijg je voor Corona of na Corona. En nee ik begrijp er helemaal niks van en erger is dat ik alles niet vertrouw. Ik ben een van de optimistische mensen die je ooit ben tegengekomen en altijd zie ik nog ergens de zon schijnen ook al hingen er donkere wolken voor die zag ik meestal niet eens of wilde ze niet zien dat kan ook natuurlijk maar nu ik weet het niet meer.

Om ons heen sluiten de grenzen de mensen mogen niet meer of beperkt naar buiten en ja mijn moeder van 90 jaar vertelde dat ze had gedroomd dat de wereld vergaat….moet ik haar serieus nemen of is het een droom van een oude vrouw die haar leven voorbij ziet gaan met geen bezoek. Geen knuffel niks. Ze praten op tv dat je kunt video bellen maar leg dat maar eens uit aan iemand van 90 die een tabletje gebruikt om een spelletje te spelen. De verzorging heeft geen tijd om dat iedere keer uit te leggen…..

Joop komt niet naar huis hij kiest er voor om op Bali te blijven en dat kan ik me goed voorstellen hij wil graag bij zijn familie zijn. Maar ook hij zegt dat hij bang is dat de pleuris uitbreekt op Bali als dit lang duurt. De mensen hebben geen vangnet geen zorgverzekering geen reserves en zo zijn er meer landen waar de mensen bij de dag leven. Als de mensen ziek en hongerig zijn en gaan plunderen dan breekt de hel los! Ik hoop echt dat Joop en zijn familie dit goed door zullen komen maar ik hou mijn hart vast.

Alles ligt stil, het hele openbare leven, nu reageer ik nog lacherig als ik de Albert Hein binnen ga met karretje en Sil achter me loopt met ook een lege kar. We volgen de pijlen op de vloer en niemand echt niemand word kwaad als je even moet zoeken naar een bepaalt product en ze even moeten wachten. Het lijkt Amerika wel maar daar is het een vorm van beleefdheid om even te wachten en zich excuseren als ze tussen jou en het product lopen….

Af en toe ben ik bang heel bang vooral als ik op tv zie dat ze een leeftijd grens in willen stellen van de mensen die op de IC terecht komen! Die willen ze instellen op 70 jaar! Of dit door gaat weet ik niet maar aan het scenario wil ik helemaal niet denken! Sil is gisteren 75 jaar geworden en nog steeds in een goede conditie hij werkt zelfs nog! En nu zou het dus zo zijn dat hij niet geholpen word vanwege zijn leeftijd…. Wat dan? Zou je zeggen dat weet ik ook niet maar ik kan me voorstellen hoe erg deze beslissingen moeten zijn voor de artsen die deze keuzes moeten maken!

Nee de wereld staat echt op zijn kop! Europa op slot, ieder land sluit zijn grenzen…Een land neemt strengere maatregelen als de andere maar een advies is bij allen blijf thuis. Amerika is helemaal een rampgebied, die idiote Trump treft totaal geen maatregelen heeft weken geroepen dat het maar een griepje was…. De senatoren van iedere State nemen nu zelf goede beslissingen maar helaas veel te laat en er word gerekend tussen de 100.000 en 200.000 doden kan ik me dat eigenlijk wel voorstellen? Nee dat lukt me echt niet! Eindhoven heeft 235.000 inwoners die zouden er dan niet meer zijn! Er word veel gezegd op tv over het virus en de kranten staan vol ! Maar ook hoor ik berichten over dat dit een veel grotere economische crisis gaat worden als in 2008! Veel mensen raken hun baan kwijt en veel bedrijven zullen het niet gaan redden en hun deuren sluiten. De hele Nederlandse regering weet echt wel dat ze deze tijd met pappen en nat houden niet vol kunnen houden, daarbij ben ik achterdochtig ik vertrouw ze niet en ben er zeker van dat ze bang zijn dat er paniek gaat uitbreken dus proberen ze de mensen met vage verhalen en beloften “zoals blijf thuis dan kunnen we dit aan” en die minimale lichtpuntjes van als er weer een genezen is dit hoog op te blazen. Ben ik pessimistisch en zie ik het te duister ik weet het niet….ik ben gewoon erg bang…

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Joop schreef:

    Lieve Yvon, ik ken jullie nu al hoeveel jaar? 12/15 nooit eerder heb ik je zo horen/zien praten/schrijven, jij bent altijd super positief, maar nu voor een groot deel gegrond anders, omdat de mensen zo veranderd zijn en de saamhorigheid ver te zoeken. Vanuit regerings oogpunt moet iedereen zoet worden gehouden, een van de weinige opties. Het is vijf voor twaalf een oplossing is rijwel niet denkbaar het leed is voor een groot is geschiedt , geld tekort wordt aangevuld met bij printen zonder behoorlijke onderpanden wat koren op de molen wordt voor inflatie, het begin van veel meer ellende. De vlucht naar edelmetaal is al gaande, typisch is dat de prijs van zilver achter blijft, hoelang nog? Yvon, Al met al hoop ik uiteraard op een gezonde afloop en zie ik je graag schaterend terug. Wat betreft de situatie in Indonesie als deze escaleert is dat het sein voor de rest van de wereld, met armoede weet men hier om te gaan maar heeft zijn grenzen, morgen komt uit Denpasar familie van mijn adoptie dochter Wayan rijst halen, is dat een veeg teken!!!

    Like

  2. Ine Sprenger-Wesseling schreef:

    Lieve Yvon, vergeet niet de enorme ontevredenheid in alle landen die er heerste. Er werd veel macht gebruikt om de mensen te gebruiken voor eigen doelen. Alles werd gedaan om veel geld te vergaren ten koste van de medemens. Acties en protesten met veel geweld overal. Volksverhuizingen om de oorlogen en machthebbers te ontvluchten. De helft werd monddood gemaakt en de andere helft werd voor de gek gehouden. En wat moeten de landen doen met al die vluchtelingen die dachten dat er een beter leven aan de andere kant zou zijn? Neem al die Asiel-centra in Griekenland, Italië etc., is dat het leven waar ze voor kwamen met hun laatste centjes? Neem dat gedoe met Engeland de Brexit, hoor jij er nu iets over? Alles gaat voorbij. Het kan lang duren of kort, maar er zal meer orde moeten komen in vele landen en zeker in Nederland met zijn jongeren die ambulance en politie mensen molesteren met vernielingen. Nee, ik denk dat er veel moet veranderen in ieder land met zijn eigen problemen. Dus is het niet goedschiks, dan met harde hand. De meeste jongeren hebben geen enkele greintje respect voor hun medemens. Dit soort Corona virus was te voorzien bij landen die geen respect hebben voor dieren en hun welzijn. Maar het geeft iedereen te denken, dat dingen anders moeten. Neem het zo als het gaat, duurt even, maar er komt een eind aan en dan hopen dat de wereld er beter vanaf komt. Misschien maken we het nog mee, kop op wijfie, blijf bij de regels en tevreden en vooral, blijf de flinkert die je bent. ]e reisvriendin…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s